Zverejnenie príspevku / stránky na vybrali.sme.sk Tlač / PDF príspevku / stránky

31.10.17
0
Milí priatelia Rače,
bola som vyzvaná, aby som reagovala na články v poslednom čísle novín Račan s podtitulom PRE ĽUDÍ Z RAČE, KRASŇAN A VÝCHODNÉHO.

Ako vždy, budem sa snažiť reagovať objektívne.

Úvodom pripomínam, že hoci sa vizuál časopisu snaží vyzerať ako oficiálne periodikum našej mestskej časti, nie je tomu tak.

Ide o komerčné noviny, ktorých vydavateľom je Pelitas, s.r.o. Konateľom ešte do 17. marca tohto roku bol Martin Jóna, bývalý asistent organizačných služieb a internej komunikácie Petra Pilinského. V súčasnosti je konateľom Ján Kabina, no v podstate sa nič nemení, je to blízky človek Martina Jónu aj v iných firmách.

Martin Jóna je v podstate lobistom.

Podporuje rôznych, pre neho perspektívnych kandidátov na verejné funkcie a následne po ich zvolení má vplyv na ich rozhodovanie.

Faktom je, že noviny sú vedené veľmi profesionálne a inteligentným spôsobom ovplyvňujú mienku obyvateľov mestskej časti Rača. Uprieť sa im nedá ani vydarená nadstavba v podobe článkov a fotografií o činnosti a úspechoch našich obyvateľov.

Teraz ku článkom v rámci kampane.

Keďže ide o komerčné periodikum, uverejní čokoľvek, za čo má zaplatené. Príkladom je predvolebná kampaň opozičných poslancov, strán i nezávislých kandidátov. Noviny sú však v prvom rade podporným prostriedkom osôb, ktoré majú v súčasnosti v MČ moc a periodikum pod redakčnou taktovkou Jána Bednariča sa snaží vo vlastnom záujme ich moc upevniť a udržať.

Je samozrejmé, že v súlade s touto snahou musia noviny Petra Pilinského a Rastislava Žitného ukázať v tom najlepšom svetle. Pripisujú im zásluhy aj za činnosti, na ktoré nemali vplyv alebo za činnosti, ktoré sú ich náplňou práce. Preto im pripisujú všetky vydarené projekty a naopak, z tých nevydarených obviňujú ostatných. Ako sa hovorí: „Papier znesie všetko“.

Už dávno však neplatí, že keď je niečo čierne na bielom, je to aj pravda.
Verím, že dáte na vlastný rozumný úsudok.

Monika Luknárová,
NAOZAJ NEZÁVISLÁ KANDIDÁTKA
za poslankyňu do BSK
s číslom 5


0 komentárov:

Zverejnenie komentára